Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Komfyrvakt

Hvorfor skal jeg ha komfyrvakt?

En komfyrvakt gir alarm med lyd- og lyssignal og kutter strømmen ved brannfarlige situasjoner på platetoppen. Hos oss kan du kjøpe FG-Godkjent komfyrvakt, til en rimelig pris. Den er veldig enkel å installere, så det er noe du enkelt gjør selv.

Ny statistikk fra DSB viser at 43 prosent av alle brannvesenets utrykninger i 2016 skyldtes komfyrbranner hjemme hos folk. Det er derfor viktig å forsikre seg om at man får tidlig varsling, og at strømmen kuttes hvis noe uforutsett skjer.

Brannvesenet rykket i 2017 ut til 3 344 boligbranner i Norge, hele 1 516 av disse var branner eller branntilløp på komfyren. 

En komfyrvakt kan gi tidlig varsling, og redde hjemmet ditt fra å gå opp i røyk. Komfyrbranner er altså den største enkeltårsaken til husbrann i norske hjem, da en stor andel av alle boligbranner skyldes tørrkoking eller overoppheting. 

Noen forsikringsselskaper gir deg rabatt på forsikringspremien hvis du har installert en godkjent komfyrvakt.

Det er krav til komfyrvakt i alle nye boliger. Kravet kom i 2010 og gjelder også dersom det legges opp ny kurs til komfyr i eldre boliger. De samme reglene gjelder for fritidsboliger. Selv om man ikke omfattes av kravet anbefaler vi alle å ha komfyrvakt i hjemmet.

Les artikkel om komfyrbranner fra DSB her

Komfyrvakt

2 vare(r)

per side

2 vare(r)

per side