Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Selgere av feiestiger lurer huseiere

Oslo Brann- og redningsetat advarer mot stigeselger som lurer huseiere til å kjøpe takstiger for at feier'n skal komme opp til pipa.


De har fått flere henvendelser den siste tiden om at en privatperson ringer på et par dager etter at feieren har vært og feid pipa. Fremgangsmåten er at han tilbyr takstiger fordi feiervesenet forlanger det til adkomst til pipa. Målgruppen synes å være eldre mennesker.

De som ikke har kontanter tilbys skyss til banken for å kunne betale, og dessverre har noen latt seg lure til dette. Stigen han tilbyr koster flere tusen kroner, mens man vanligvis får dem for mellom kr. 1000,- og kr. 1500.

Oslo Brann- og redningsetat sine folk bærer alltid uniform og skal alltid legitimere seg på forespørsel. Hvis brann- og redningsetaten pålegger huseiere å montere stige, gjøres dette skriftlig. Oslo Brann- og redningsetat anbefaler ikke et firma fremfor et annet, men oppfordrer til å benytte et seriøst og autorisert firma eller butikk.

Det advares generelt, og man oppfordrer til å undersøke nærmere hvis man får slike tilbud, enten det er feiestige, slokkeutstyr eller rømningsutstyr.