Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Sindre (12 år) ble brannhelt

Mens røyk veltet ut av vinduer og dører i kjelleren, trosset Sindre Konnestad (12) varmen og prøvde å slukke brannen.


- Jeg var litt redd, innrømmer dagens store helt, Sindre Konnestad (12).

Frykt var det siste som viste seg hos Sindre da han tidligere på dagen hadde fått satt ut sine brannmanndrømmer i live.

Mor, Lene Charlotte Johannessen, og Sindre Konnestad var i stua på Volleberg sammen med lillesøster Emilie Johannessen (1) da det begynte å lukte brent i går ettermiddag. Sindre gikk ned i kjelleren for å sjekke hva det var, og oppdaget at hele kjellerstua var fylt med røyk.

- Jeg ropte til mamma at det var mye røyk, og da fikk jeg beskjed om å slå av hovedsikringen og komme meg ut, sier Sindre.


Vannslange

På vei ut tok han med seg to brannslukningsapparat. Mens mor ringte brannvesenet og tok hånd om lillesøster, gikk Sindre løs på brannen. Mens røyken sivet ut gjennom ventiler, vinduer og dører, grep Sindre vannslangen og skrudde på trykket.

- Jeg tenkte jeg skulle slokke brannen, sier Sindre.

Flammene slo ut gjennom den åpne kjellerdøra. Brannen hadde slått opp døra, og knuste også vinduene. Sindre trosset varmen og slengte inn vannslangen. Så fant han pulverapparatene.

- Fra utsiden av kjelleren prøvde jeg å spraye pulveret inn i ventilene som røyken kom ut fra, sier Sindre.

Utrykningsleder Helge Reisvoll fra brannvesenet i Søgne og Songdalen mener jobben Sindre gjorde hadde en positiv effekt.

- Enhver kjøling er bra når det brenner på denne måten, sier Reisvoll.

Mor fikk da beskjed av brannvesenet om at alle måtte trekke seg bort fra huset, og hun tok med seg en motvillig Sindre i sikkerhet.

- Jeg er skikkelig stolt av ham. Jeg tror den innsatsen han gjorde forhindret at brannen gjorde enda større skader, sier Johannessen.


Helt

Brannvesenet kom på stedet, og fikk slukket brannen før den spredde seg til resten av huset. Utrykningsleder Reisvoll forteller at det var høy temperatur i kjelleren da de ankom stedet.

Igjen etter brannen står et utbrent kjøkken og en totalskadet kjellerstue. Inne i den forbrente kjellerstuen var det klare spor etter varmen som hadde utviklet seg. Tv-apparatet var sammensunket, og lysbrytere smeltet. Det var mot disse kreftene Sindre kjempet. Familien må overnatte andre steder de nærmeste dagene.

Storesøster Linn Charlotte Konnestad (14) er imponert over lillebror.

- Det er ganske tøft at han gjorde det han gjorde, sier Linn Charlotte.

- Jeg har en stund lurt på om jeg vil bli brannmann. Jeg har enda mer lyst til det nå, sier Sindre.

Kilde: Fædrelandsvennen