Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Måle radon

Vet du hva Radon er?

Radon er en gass som ikke har hverken lukt eller smak, den er derfor vanskelig å oppdage uten å gjøre en måling med riktig måleutstyr. Ettersom vi oppholder oss innendørs store deler av vårt liv, er det viktig å ha ett godt inneklima. Radonkonsentrasjonene har økt i norske boliger de siste tiårene, og er ofte høyest i nyere boliger. For høye verdier kan øke risikoen for lungekreft. Statens Strålevern anbefaler at tiltak igangsettes ved radonnivåer over 100 Bq/m³. Det er regionale og lokale variasjoner i radonkonsentrasjonen. Selv innenfor samme byggefelt kan det være store forskjeller.

Krav fra statens strålevern

Det er nå et krav om å måle radon i alle utleieleiligheter, det kreves da at man har en godkjent rapport, og at man følger Statens Stråleverns måleprosedyrer. Der står det bland annet at du må måle minst to måneder, og at målingen må foregå i vinterhalvåret (midten av oktober til midten av april) Videre så står det at du skal måle i minst to oppholdsrom, gjerne soverom og stue, og du må også måle minst ett oppholdsrom i hver etasje.

Hva behøver du for å måle selv?

Her finner du måleutstyr for Radon til en bra pris, som gjør det enkelt å måle radon selv hjemme. Vi følger Statens Stråleverns prosedyrer med vårt måleutstyr.

8 vare(r)

per side

8 vare(r)

per side