Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Radonmåler sporfilmboks med rapport

Radonmåler

Tilgjengelighet: På lager

kr 269,00
  • Rask levering
  • 14 dagers åpent kjøp
  • Fri frakt på ordre over 500,-
  •  

Produktinformasjon

Detaljer


1 stk. sporfilm radonmåler i radontett pose.
1 stk. bruksanvisning.
1 stk. ferdigfrankert returkonvolutt.
Målerrapport fra laboratoriet er inkludert i prisen. 

Hvor mange trenger du?
Hvor mange sporfilmbokser du trenger avhenger av hvor mange viktige oppholdsrom du har i de to nederste etasjene. Viktige oppholdsrom betyr rom hvor familiemedlemmene oppholder seg mye. For eksempel stue, soverom, kjellerstue, kontor, hobbyrom, hybel i underetasjen etc.
Du trenger 1 stk. sporfilm radonmåler per rom i disse etasjene. Har du flere soverom i underetasjen bør du måle i hvert av disse rommene, selv om ikke alle brukes daglig.

Måletid
Vi anbefaler å måle i 2 måneder. Med minste måletid på 30 dager. Dette fordi radonnivå innendørs varierer mye over tid (timer og dager). Variasjonene kan skyldes endringer i klimaet, som f.eks. temperatur, lufttrykk, vindstyrke og vindretning etc.
Det er viktig å måle gjennomsnittlig radonnivå over lang tid fordi det er denne gjennomsnittsverdien som kan relateres til helserisiko (lungekreft). Det er vanlig å bruke sporfilm til langtidsmåling over minimum 2 måneder. Radonmåling bør helst utføres i vinterhalvåret, fra oktober til april, evt. over et halvt år fra midten av sommeren til midten av vinteren (eller omvendt).

Registrering
Når du mottat sporfilmene og skal starte målingen, så må du registrere deg på laboratoriets nettside. Der legger du inn nummer på boksene og alle opplysningene om stedet du måler på. Det er også der du henter rapporten når målingen og analysen er klar

For att rapporten skal være godkjent, så må du måle i minst to måneder i vinterhalvåret. Godkjent rapport kreves for eksempel til utleieleiligheter.

Når kan jeg måle over kortere tid?
Innreder du kjeller, eller rett og slett har ikke tid til å vente i 2 måneder? Takket være den gode følsomheten i våre sporfilmer kan du nå måle over bare 30 dager. Slike målinger kan i de fleste tilfeller gi en god indikasjon på eventuelle radonproblemer.

 

Spesifikasjoner

Spesifikasjoner

FargeNei
StørrelseNei

Produktomtaler

Skriv din egen omtale

You're reviewing: Radonmåler sporfilmboks med rapport

Produkttagger

Produkttagger

Bruk mellomrom for å skille tagger. Omgi setninger med apostrof (').

Du er kanskje også interessert i følgende produkt(er)