Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Røykvarslertyper

90 % av branner starter med røykutvikling før det oppstår en temperaturstigning eller åpen flamme. Derfor er røyken normalt det brannkjennetegnet som tidligst mulig gir oss en indikasjon på et branntilløp.


Mekanisme optisk røykvarsler

Optiske røykvarslere

Reagerer på reflektert lys. Luften går forbi en pulserende lyskilde og en detektor som er plassert slik at den normalt ikke kan «se» lyskilden. Når røykpartikler kommer med luften vil disse reflektere lyset slik at detektorene mottar lyssignal og utløser alarmen. For optiske varslere er partikkelstørrelsen kritisk. Det er også renhold. Over tid kan både lyskilden og detektoren bli så tilsmusset at lyset ikke blir registrert.

 

Varmedetektorer

Varmedetektorer registrerer en temperaturstigning som følge av en brann. Sammenlignet med røyk- og flammedetektorer er varmedetektoren normalt treg, selv de i den høyeste følsomhetsklassen. Med dagens systemer er det normalt lite behov for å måtte benytte varmedetektorer.


Aspirasjonsdetektor (sniffer)

Består av en enhet som inneholder nødvendig elektronikk, et detektorhode og en vifte. Viften suger luft til detektoren via et rørnettverk plassert i det sikrede området. Aspirasjonssystemer er spesielt beregnet for bruk i tele- og datarom, sårbare og vanskelige miljøer (Landbruket) samt store romvolum.

 

Kontaktinformasjon

Telefon: 22 110 110

 kundesenter@tryggogsikker.no


Røykvarsler