Fri frakt på ordre over 500,- | 14 dagers åpent kjøp

Svindlere utgir seg for å være Norsk Brannvernforening

Norsk brannvernforening registrerer stadig oftere tilfeller hvor dørselgere av brannsikkerhetsutstyr løgnaktig utgir seg for å representere foreningen.

Svindler

- Vi er mektig lei av at skruppelløse "cowboyer" i sikkerhetsbransjen misbruker navnet vårt i salgsøyemed, sier administrerende direktør Dagfinn Kalheim i Norsk brannvernforening.

Han ber publikum avslå et hvert tilbud om kjøp av røykvarslere, håndslokkeapparater og annet brannsikkerhetsutstyr fra telefon- og dørselgere som hevder å representere Norsk brannvernforening.

- Vi er ingen utstyrsleverandør og har følgelig heller ingen selgere som driver oppsøkende salg av brannsikkerhetsutstyr, opplyser Kalheim.

Brannvernforeningen har det siste året mottatt henvendelser fra boligeiere i Oslo, Bergen, Drammen, Trondheim og Sandefjord som er blitt lurt til å tro at de hadde med selgere i Brannvernforeningen å gjøre. Det er særlig eldre som utsettes for de falske selgernes dør-til-dør-salg av brannsikringsutstyr. I noen tilfeller har selgerne også utgitt seg for å være inspektører fra Brannvernforeningen for å komme over dørstokken til kundene.

- Personene bak denne virksomheten har åpenbart ingen moralske sperrer mot å lure kundene opp i stry. Vi har aldri hatt egne inspektører som driver oppsøkende kontroll av brannsikkerheten i boliger, poengterer Kalheim.

På generelt grunnlag ber han folk være skeptiske til dørselgere som tilbyr produkter og tjenester innen brannsikkerhet. I slike tilfeller bør man be om legitimasjon, referanser og et skriftlig tilbud før man vurderer å kjøpe noe som helst. Det kan også lønne seg å sammenlikne tilbudet med tilsvarende tjenester fra andre leverandører.

- Det tryggeste er å kjøpe brannsikkerhetsutstyr hos anerkjente leverandører med faste utsalgssteder. Blir man oppsøkt av dørselgere som opptrer mistenkelig eller med falsk identitet er vårt råd å gå til politiet og anmelde forholdet, sier Kalheim.

Han påpeker at Brannvernforeningen verken har ressurser eller ser det som sin oppgave få bukt med svindel og snuskete salgsmetoder blant aktører i sikkerhetsbransjen.

- Av hensyn til sitt eget omdømme er dette noe sikkerhetsbransjen selv bør ta initiativ til å få ryddet opp i, mener Kalheim.


Kilde: Norsk Brannvernforening