Trygg og Sikker AS

Trygg og Sikker AS

Med god og kyndig veiledning, kurs, og kvalitetsprodukter gjør vi deg tryggere i hjemmet og på jobben. Vi sikrer din hverdag!


Deltronic trådløs seriekoblet røykvarslerGod varsling i hele huset med trådløs seriekoblet optisk røykvarsler

Brannvesenet anbefaler seriekoblede røykvarslere og med trådløse røykvarslere har det aldri vært enklere å beskytte seg med seriekoblede optiske røykvarslere: De er like enkle å montere som enkeltstående røykvarslere og gir betydelig bedre og raskere varsling.

Les mer om trådløs røykvarsler

Hvor går du når det brenner?

Når du er avskåret fra den vanlige veien ut og røyken svir i øynene, er det livsviktig å ha en rømningsvei. Du visste det kanskje ikke, men er det mer enn 5 meter fra vinduet i din bolig og ned til bakken, og vinduet er din alternative rømningsvei, må man iverksette tiltak. Et av disse tiltakene kan være å montere rømningsutstyr.

Vi fører brannstige, branntau, evakueringsstol for bevegelseshemmede, og mange andre evakueringsprodukter.

Se hva slags evakueringsutstyr som passer deg best..

110 Slukkeskum110 Slukkeskum Multipro - frostsikker minislukker

110 Slukkeskum Multipro er en minislukker som er lett å bruke, og som bare veier 500 gram. Slukkeren egner seg derfor utmerket for barn, eldre, utføre og alle andre som ønsker en slukker som er lett å bruke og som veier lite. Slukkeren inneholder skum som slukker småbranner i de fleste materialer (inklusive frityrolje) og er frostsikker.

Les mer om 110 Slukkeskum Multipro - frostsikker minislukker

BarnesikringBarnesikring

Vi fører et bredt utvalg av barnesikringsprodukter. Fra barnet er et par måneder gammelt har hjemmet ditt blitt til en ny verden som skal utforskes. Vi har rådene for å sikre barnet, og produktene for å sikre hjemmet.

Les mer om barnesikring i hjemmet

BoligalarmVelg en boligalarm uten abonnement!

I Norge er majoriteten av alle boligalarmer kjøpt eller leid via et vaktselskap. Men er det virkelig verdt pengene å bruke mange hundre kroner hver måned på et abonnement? Og hva får du når du betaler 1 krone eller 50 øre for en alarmpakke?

Les mer om trådløs boligalarm uten abonnement

Over 60% av brannslukkere i norske hjem er ikke vedlikeholdt og kan gi falsk trygghet

NRK dekket vår undersøkelse som viser at over 60% av slukkerne i norske hjem ikke har blitt vedlikeholdt og kan gi falsk trygghet. Det mangler dessverre kunnskap i norske hjem om det viktige vedlikeholdet av brannslukkerutstyret.

NRK FBI: Gir falsk trygghet
Se saken fra NRK FBI og les artikkelen

Vi anbefaler at du tar deg tid til å lese mer om hvordan du kan passe på at slukkeutstyret ditt er i orden: Alt du trenger å vite om vedlikehold av brannslukker i bolig

Trygg og Sikker leverer tjenester for kontroll av alle typer slukkere: Tjenester for kontroll av brannslukkere

SkumslukkerSkumslukkere

En skumslukker egner seg godt til bruk i hjemmet - og fører til mye mindre søl ved bruk enn det man får ved bruk av en pulverslukker. Skumapparat har blitt mye billigere de siste årene, og anbefales til bruk i nærheten av kjøkken og stue.

Les mer om skumapparat / skumslukker

Kurs og opplæring

Alt må læres, og for brannvernledere eller barnehageansatte er mye av opplæringen også lovpålagt. Gjennom våre samarbeidspartnere tilbyr nå Trygg og Sikker alt fra Vadsø brannvesen sitt opplæringsprogram «brannvern i jobb og hjem», til resertifisering i varme arbeider og førstehjelpskurs.

Husk, sikkerhet starter med å tenke, det vil si - du må ha kunnskap. Jo mer du kan, jo oftere du har øvet, jo bedre håndterer du uforutsette hendelser. Da bruker du også utstyret ditt riktig, fordi du kan det.

Les om våre kurs og opplæringsprogrammer

VetVet du hvor farlig radongass er?

Hvert år får mellom 150 og 300 nordmenn lungekreft på grunn av radon. Radongass er en radioaktiv edelgass, luktfri og usynlig, som skyldes naturlig radioaktivitet i grunnen og finnes i luft de fleste steder. Radongassen har liten evne til å binde seg til faste stoffer og kan derfor lett unnslippe og komme ut i luften vi puster inn.

Det er anslått at det i Norge er ca 150.000 boliger med radonkonsentrasjoner over 200 Bq/m³. Dette er grensen for når man bør iverksette tiltak. Under 2% av disse er avdekket ved hjelp av målinger.

Les mer om Radon og hvordan du måler nivået i ditt hus.

Brannslukker kontrollNår kontrollerte du brannslukkeren sist?

For de fleste er brannslukkeren en rød beholder som støver ned i et skap eller kott. Men visste du at den trenger vedlikehold for at den skal fungere den dagen du virkelig trenger den?

Det er nå over 20 år siden det ble påbudt med brannslukkningsutstyr i private hjem. De fleste apparatene har bare stått og støvet ned, uten noen form for service eller kontroll. Mange av dem vil aldri virke hvis det skulle bli behov for dem.

1 av 4 slukkere som ikke er vedlikeholdt vil ha feil og mangler som gjør at de ikke virker som de skal.

Les mer om Kontroll og vedlikehold av din brannslukker.

Brannøvelser redder liv

I en stresset situasjon er det viktig å vite hva man skal gjøre og hvordan. Ikke minst kan barn bli redde og gjemme seg under sengen eller i et skap når røykvarsleren piper. Ved å lage en egen handlingsplan / rømningsplan for hele familien og avholde øvelser hvert halvår, står man mye bedre rustet til å takle en krisesituasjon.

Gammel røykvarslerEr din røykvarsler for gammel?

I disse dager har de fleste røykvarslere rundt om i de tusen hjem passert 10 år og mye har skjedd på utviklingssiden.

Finn ut hvor gammel røykvarsleren din er

Lær mer om røykvarsleren - livredderen - den viktigste delen i din private brannberedskap.

Video - så fort utvikler en brann segSå fort utvikler en brann seg

Se selv den skremmende videoen av hvor fort en brann utvikler seg. Det tar under 5 minutter fra antennelse til full overtenning.

Se hvor fort en brann utvikler seg.Aktuelt akkurat nå


Brann i hvert fjerde borettslag
Hvert fjerde borettslag har hatt brann eller branntilløp i løpet av de siste fem årene. Og mer enn 70 prosent mangler planer for evakuering dersom det skulle oppstå brann.

Gårdeier må betalte erstatning etter dødsbrann.
Gårdeiere som ikke installerer påbudt brannvernutstyr, kan bli holdt ansvarlig for dødsfall som oppstår ved brann, fastslår Oslo tingrett. Huseiernes landsforbund mener dommen i Oslo tingrett understreker hvor viktig det er at gårdeiere etterlever forskriftene.

Spesialsider for Borettslag / Sameier / Boligsammenslutninger.
Å sitte i et styre eller leie ut boligenheter medfører mer ansvar enn det mange tror. Spesielt når det gjelder ansvar for brann og rømningssikkerheten til beboerne.

Den store brannsjekklisten
Ta noen minutter og gå igjennom disse punktene. Det kan gjøre at du slipper å oppleve en brann!

Politiet, Brannvesenet og Finansnæringens Hovedorganisasjon har laget en informasjonsbrosjyre om hva som kan gjøres for å redusere branner og branntilløp. Last den ned og foreta din egen brannsjekk i dag. (pdf fil. 83 kb)

 
Nyhet - Alarmmannen smartalarm

Noen av våre produkter
Boligalarm Boligalarm
Røykvarsler Røykvarsler
Brannslukker Brannslukker
Brannteppe Brannteppe
Brannslange Brannslange
Evakuering Brannstige
Branntau
Evakuering
Barnesikring Barnesikring
Førstehjelpsutstyr Førstehjelpsutstyr
Bilsikkerhet Bilsikkerhet
El-sikkerhet El-sikkerhet
Redningsvest Redningsvest
Personlig sikkerhet Personlig sikkerhet

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev med gode tilbud og produktnyheter.

Maks 1 nyhetsbrev pr. 14 dager.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Din adresse vil ikke bli solgt eller delt med noen tredjepart.

Sikkerhetsnyheter

Abonner på nyheter fra:
Powered by FeedBurner

 Abonner på våre sikkerhetsnyheter

Få sikkerhetsnyhetene
på e-post

Skriv inn din e-postadresse:

Levert av FeedBurner