Trygg og Sikker AS

Deltronic PHR-1211 Trådløs seriekoblet røykvarsler - kombinert optisk og varmedetektor.

Deltronic PHR-1211 Trådløs seriekoblet røykvarsler - kombinert optisk og varmedetektor.

Deltronic PHR-1211 er en moderne trådløst seriekoblet røykvarsler som fungerer like godt i leiligheter og hus som den gjør i mindre bofellesskap og bygårder


Utgått modell. Se de nye moderne Deltronic modellene i nettbutikkenGod og rask varsling av brann, med liten fare for feilalarmer

Deltronic PHR-1211 er en optisk røykvarsler med varmeføler. Kombinasjonen av optisk røyksensor og varmeføler gjør at varsleren gir få feilalarmer og rask alarm ved reelle branntilløp. Den optiske røykvarsleren reagerer på røyk fra ulmebranner og åpen flammebranner, mens varmeføleren varsler om høyenergibranner ved å gå i alarm når sensoren måler 57 grader celcius.

Markedets mest brukervennlige og avanserte røykvarsler

  • Svært enkel installasjon: Sett i batteriet som medfølger, heng opp varsleren og systemet er klar til bruk helt uten behov for noen vanskelig programmering.
  • Forhåndsvarsling: Kildevarsler er i full alarm alene de første 30 sekundene, mens følgevarslerene varsler hvert 5 sekund.
  • Forskjellig pipelyd på kildevarsler og følgevarslere: Etter 30 sekunder vil kildevarsleren pipe som en vanlig røykvarsler, mens følgevarslerne har en annen pipesekvens. Det gjør at det er lett å identifisere hvilken røykvarsler som har gått i alarm.
  • Minnefunksjon: Etter at en røykvarsler har vært i alarm, og så lenge den ikke har blitt avstilt, vil den gi fra seg et lite pip hvert 10-sekund i opp til 12 timer, frem til den blir avstilt. Dermed er det enkelt å finne ut hvor en alarm har startet.
  • Hysjfunksjon: Med et lite trykk på "testknappen" vil varsleren gå i "avstilt" funksjon i 10 minutter, for deretter å tilbakestille seg selv og være klar til en ny alarm. Dette gjør det svært enkelt å avstille varsleren hvis du skulle være så uheldig å ha utløst en feilalarm.

Enkel installasjon

Røykvarsleren monteres enkelt ved å sette inn batteriet, og så skru opp røykvarsleren i taket. Deretter kommuniserer den med andre røykvarslere i det trådløse systemet til Deltronic. Det er m.a.o. like enkelt å montere dette trådløse systmet som det er å montere frittstående røykvarslere.

Ubegrensett antall varslere og god rekkevidde

Du kan sette opp så mange røykvarslere som du vil, de vil alle kommunisere med hverandre. Ved alarm er det mulig å både høre og se på varslerene for å finne ut hvilken som har gått i alarm. Rekkevidden er opp til 100 meter.

Komplett system

Sammen med de andre enhetene i Deltronic sitt trådløse system kan man utvide systemet til å varsle om brann med ren optisk røykvarsler, varmedetektor, gasslekasje med gassvarsler, vannlekasje med vanndetektoren. I tillegg har systemet en mottaker enhet som kan kobles inn i de aller fleste alarmsystem eller telefonutringere for ekstern varsling.

Avansert teknikk

PHR-1211 har et avansert og pålitelig radiosystem. Takket være bruk av moderne komponenter og det seneste innen teknikk, er rekkevidden meget god, samtidig som strømforbruket er begrenset, noe som gir god levetid på batteriet.

Automatisk kalibrering

Varsleren har en automatisk kontroll av deteksjonssystemet og en kalibreringsfunskjon.
Ved batteribytte vil varsleren gi et langt pip. Dette er en bekreftelse på at den automatiske kalibreringen har funnet sted og at røykvarsleren fungerer slik den skal.

Alarmering

Når varsleren alarmerer, skjer det ved 2 forskjellige lydkarakterer for å skille mellom den detektor som utløste alarmen og den som har mottatt varslingen. I tillegg vil man få en egen sirenelyd hvis temperaturen rundt varsleren overstiger 57 grader.
Røykvarsleren som går i alarm vil pipe som en vanlig røykvarsler når den slår ut på røyk. De resterende varslerne på samme kanal vil pipe med følgende lyd: "langt pip - 3 korte pip - langt pip" som repeteres.
image

Hysj funksjon / pausefunksjon

Ved uønsket alarm, kan man hysje alle røykvarslerne ved å trykke kort på testknappen på den varsleren som har gått i alarm. Man kan også hysje de som har mottatt varslingen. Hysj funksjonen brukes også ved risiko for uønsket alarm - før alarmen er utløst og følsomheten reduseres midlertidig i ca. 10 min. Røykvarsleren kvitterer med 2 korte pip. Ønskes tidligere tilbakestilling til normal følsomhet, trykk kort på knappen.

Test og kontroll

Hver røykvarsler kan prøves individuelt ved et kort trykk på testknappen. Røykvarsleren kvitterer med 2 korte pip og blir da hysjet samtidig. Hvis man ønsker å prøve varslerens radiosystem og alle varslerne i gruppen, skal testknappen holdes inntrykt i minst 5 sek. Røykvarsleren vil da sende signal til alle de øvrige varslerne i gruppen i en tidsbestemt periode, slik at man kan teste at hele gruppen virker.

Radiokommunikasjon

For å sikre radiooverføring av alarm også i vanskelige radioomgivelser, repeterer varsleren radiosignalet flere ganger.

I et brannvarslingssystem må alle varslerne være innstilt på samme kanal for å varsle momentant. Det er 16 kanaler og alle varslere er fra fabrikken innstilt på samme kanal. Vi anbefaler derfor at du stiller inn en egen kanal for din boenhet. Når du har endret kanalen på samtlige varslere og montert disse opp, kontroller da at de virker.
NB: Ikke bruk kanal 0 til din hovedkanal.

Batteri

Røkvarsleren drives av det medfølgende 9 volts alkaliske batteriet. Batteriets levetid er normalt over 1 år og når det er tid for å skifte batteri gir varsleren fra seg et kort lydsignal i inntill 30 dager. Bytt uansett batteri 1. desember som er den offisielle røykvarslerbatteribyttedagen. Støvsug også røykvarsleren ved batteribytte.

image

Spesielle kanal funksjoner

Kanal 0 har spesielle egenskaper. Når en varsler har kanal "0" får den også alarm fra de øvrige varslerne uansett hvilken kanal de er stilt inn på, men med en forsinkelse på ca. 3 minutter.
Denne funksjon kan brukes på forskjellige måter - man vil for eksempel få alarm i fellesarealer i et flerfamiliehus, hvis en varsler i en leilighet på en annen kanal er i alarm lenger en 3 minutter, og beboeren i den respektive leiligheten ikke har hysjet denne.
På samme måte kan kode "0" virke som prioritert alarm i fellesarealene. Hvis alle varslene i fellesarealene har kanal "0" og noen av disse går i alarm, sendes umiddelbart alarm til samtlige andre detektorer, uavhengig av kanalen disse måtte være stilt inn på.

Kjøper man i tillegg en mottager, CM-01 eller CM-02, stiller inn denne på kanal 0 og kobler denne til en alarmsentral, vil man ha 3 minutter på å avstille alarmen med hysjfunksjonen før alarmsentralen går i alarm.

Eksempel på oppsett for et flerfamiliehus

I loft, kjeller og trapperom setter man alle varslerne på kanal 0. Hver beboer får tildelt sin kanal og kan da ha så mange varslere som beboeren ønsker på denne kanalen.
I teorien kan man da, ved å utnytte alle kanaler, ha 15 boenheter i samme oppsett. Ved så mange boenheter anbefaler vi adresserbare anlegg.
Ved at det da går en alarm hos Olsen, har Olsen 3 minutter på seg til å avstille denne før alle varslerne i fellesarealene, som er på kanal 0 går i alarm.
Skulle det derimot begynne å brenne på loft, kjeller eller i trapperommet og en av varslerne her går i alarm, vil alle varslerne i hele bygget gå i alarm.

Deltronic systemet

Deltronic har utviklet et unikt trådløst system som egner seg like godt for leiligheter, rekkehus og eneboliger som for små borettslag som ønsker felles varsling. Med 16 forskjellige kanaler, og et ubegrenset antall varslere pr. kanal, har systemet mange bruksområder. Radiosystemet sender på 433,92 MHz og har inntil 100 meter rekkevidde. Det gir ekstra beskyttelse mot uønskede forstyrrelser. Lavt batteriforbruk gjør i tillegg varslerne meget driftsikre.

Utgått modell. Se de nye moderne Deltronic modellene i nettbutikkenTekniske spesifikasjoner - Deltronic PHR-1211

Tekniske spesifikasjoner - Deltronic PHR-1211

Tekniske detaljer om Deltronic PHR-1211


Deltronic PR-1211 trådløs røykvarsler - optisk

Deltronic PR-1211 trådløs røykvarsler - optisk

Denne trådløse optiske røykvarsleren gir rask varsling ved ulmebranner, og varsler også åpne flammebranner på røyk.


Deltronic HR-1211 trådløs seriekoblet varmedetektor

Deltronic HR-1211 trådløs seriekoblet varmedetektor

En varmedetektor gir deg varsel dersom det skjer en varmeutvikling slik at temperaturen overstiger 57C.


Deltronic GR-2211L trådløs gassvarsler

Deltronic GR-2211L trådløs gassvarsler

Trådløs gassvarsler som detekterer tunge og lette gasser. (Propan, LPG etc).


Deltronic CM-01 og CM-02 trådløs mottager

Deltronic CM-01 og CM-02 trådløs mottager

Med disse mottakerne kan du enkelt koble Deltronic PHR-1211 røykvarslerene til hvilket som helst alarmanlegg med kablet inngang eller til telefonutringere o.l.


AlertBrick med mottaker for Deltronic trådløse røykvarslere

AlertBrick med mottaker for Deltronic trådløse røykvarslere

Pakke med AlertBrick og Deltronic CM-02 mottakerboks for SMS varsling ved alarm i Deltronic sine trådløse røykvarslere


Nyhet - Alarmmannen smartalarm

Noen av våre produkter
Boligalarm Boligalarm
Røykvarsler Røykvarsler
Brannslukker Brannslukker
Brannteppe Brannteppe
Brannslange Brannslange
Evakuering Brannstige
Branntau
Evakuering
Barnesikring Barnesikring
Førstehjelpsutstyr Førstehjelpsutstyr
Bilsikkerhet Bilsikkerhet
El-sikkerhet El-sikkerhet
Redningsvest Redningsvest
Personlig sikkerhet Personlig sikkerhet

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev med gode tilbud og produktnyheter.

Maks 1 nyhetsbrev pr. 14 dager.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Din adresse vil ikke bli solgt eller delt med noen tredjepart.

Sikkerhetsnyheter

Abonner på nyheter fra:
Powered by FeedBurner

 Abonner på våre sikkerhetsnyheter

Få sikkerhetsnyhetene
på e-post

Skriv inn din e-postadresse:

Levert av FeedBurner