Trygg og Sikker AS

Røykvarsler

Røykvarsler

En godkjent røykvarsler er ditt fremste våpen for å overleve en brann. 90 % av alle branntilfeller starter med røykutvikling før det oppstår en temperaturstigning eller åpen flamme. Derfor er røyk normalt det som tidligst gir en indikasjon på en brann.

  kjøp nå  
Det finnes to typer røykvarslere, en ionisk type og en optisk type. Disse fungerer på forskjellig måte, og har forskjellige egenskaper med tanke på å detektere brann. Ta deg tid til å sette deg inn i hvilken type røykvarsler og hvor mange du bør ha i leiligheten eller huset.

Trådløs seriekoblet røykvarsler

Trådløs seriekoblet røykvarsler

Brannvesenet anbefaler at man monterer en seriekoblet røykvarsler i hvert soverom og oppholdsrom for å sikre tidlig og tydelig varsling av brann. Før trådløse røykvarslere kom på markedet medførte dette trekking av kabler og tidskrevende installasjon. Med trådløs seriekoblet røykvarsler er det enkelt å sikre god varsling i hele huset.


Optisk røykvarsler

Optisk røykvarsler

Optiske røykvarslere arbeider etter lysrefleksjonsprinsippet, og reagerer raskt på røyk med store partikler. Disse utvikles under en ulmebrann, ikke minst ved brann i kabelisolering, kunststoff (PVC), olje, fett og oljeholdig støv. Dagens optiske røykvarslere er også i stand til å reagere raskt på svart røyk, som ved brann i f.eks. gummi. En optisk røykvarsler tar også åpen flammebrann.


Seriekoblede røykvarslere

Seriekoblede røykvarslere

Fordelen med seriekoblede røykvarslere er at når en røykvarsler slår ut, så går alle varslerne i alarm. På denne måten kan man "høre" at det brenner i kjelleren selv om man sover i andre etasje. Ulempen er at det må trekkes kabel mellom alle røykvarslerene.


Reiserøykvarsler

Reiserøykvarsler

Ikke stol på at alle hoteller har brannvarslingsanlegget i orden. Ta med din egen brannvarsler og du er sikker på at den virker og at du blir varslet i tide. Denne reiserøykvarsleren er laget av svenske Deltronic og har optisk brannvarsler


CO varsler

CO varsler

Detekterer skadelige / dødelige konsentrasjoner av CO (Karbonmonoksid). Passer i bolig, campingvogn, fritidsbolig etc. Spesielt viktig i lokaler hvor det benyttes ovner og annet utstyr som forbrenner drivstoff.


Testgass, røykpenn og røykstikker

Testgass, røykpenn og røykstikker

Med jevne mellomrom bør du kontrollere at røykvarsleren virker som den skal og at deteksjonskammeret ikke er tett.


Nyhet - Alarmmannen smartalarm

Noen av våre produkter
Boligalarm Boligalarm
Røykvarsler Røykvarsler
Brannslukker Brannslukker
Brannteppe Brannteppe
Brannslange Brannslange
Evakuering Brannstige
Branntau
Evakuering
Barnesikring Barnesikring
Førstehjelpsutstyr Førstehjelpsutstyr
Bilsikkerhet Bilsikkerhet
El-sikkerhet El-sikkerhet
Redningsvest Redningsvest
Personlig sikkerhet Personlig sikkerhet

Nyhetsbrev

Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev med gode tilbud og produktnyheter.

Maks 1 nyhetsbrev pr. 14 dager.

Du kan når som helst melde deg av nyhetsbrevet. Din adresse vil ikke bli solgt eller delt med noen tredjepart.

Sikkerhetsnyheter

Abonner på nyheter fra:
Powered by FeedBurner

 Abonner på våre sikkerhetsnyheter

Få sikkerhetsnyhetene
på e-post

Skriv inn din e-postadresse:

Levert av FeedBurner